«Автоексперт-Київ» якісно, ​​оперативно, за мінімальними цінами
ru

Не так швидко, друзі-водії!

16-10-2018 667

Мова йде про ручний портативний  прилад для вимірювання швидкості, що ним уже користується  Патрульна поліція на  дорогах міжнародного та національного значення України. Також передбачається його застосування  у місцях з «поганою історією», тобто там, де найбільше трапилося дорожньо-транспортних пригод.  В Україні, за статистикою, трапляється дуже багато ДТП саме через перевищення швидкості.  Використання цих  приладів лише частина заходів з упередження  лихих випадків через велику швидкість. Надалі   комплекс заходів запобігання  перевищення швидкості на дорогах України поповниться   впровадженням системи автоматичної фіксації швидкості. Також у планах - прилади, що будуть  стаціонарно розміщені в службових автомобілях патрульних поліцейських.

Прилад  Tru Cam  американського виробництва, працює в автоматичному режимі; сам фіксує порушення і «сам заносить його» у свій архів. Він обладнаний картою пам’яті, якої стачить на 16 тисяч відеороликів і 40 тисяч фотознімків. Прилад робить 3 фотокадри в секунду та має GPS-датчик. Облаштований лазерним наведенням, пристрій Tru Cam  може фіксувати швидкість на відстані до 1200 метрів.  За словами  працівників патрульної поліції  пристрій буде використовуватися у місцях, де будуть встановлені попереджувальні знаки про те, що ведеться фото- та відео-фіксація правопорушень.  Ну що ж подивимось, друзі-водії, де ті знаки будуть  вкопані та де ж  стоятимуть поліцейські з  Tru Camами.   До речі, у Європі попереджувальні знаки про контроль швидкості встановлюють за кілометр до місця  облаштування фіксованої вимірювальної техніки.

 У Києві на  проспекті Миколи Бажана та на проспекті Перемоги вже стоять знаки «фотофіксація». 16 жовтня на тих же проспектах стояли і патрульні авто з синіми проблисковими маячками і зупиняли та штрафували порушників швидкісного режиму.  Розміри штрафів наступні:

При перевищенні дозволеної швидкості на 20 км/год – штраф 255 гривень.
При перевищенні дозволеної швидкості на 50 км/год і більше – штраф 510 гривень.

Хто б став сперечатися з тим, що дотримання швидкісного режиму на дорогах України вкрай необхідне! Виконання всіма учасниками руху правил безпеки, в тому числі проїзд в рамках швидкісних показників, стабілізує ситуацію на дорогах, дозволяє прогнозувати  маневрування, дає змогу водієві продумувати свої дії за кермом.

Однак, Tru Camів на дорогах поки що 25 одиниць. То ж, тримаймося правил і наші подорожі будуть безпечними. Безпечних Вам доріг, друзі-водії!

Цей додаток рекомендують використовувати  "просунуті" водії.

Установка додатку yanosik