«Автоексперт-Київ» якісно, ​​оперативно, за мінімальними цінами
ru

Незалежна автотоварознавча експертиза та оцінка матеріального збитку завданого власнику внаслідок пошкодження авто від ДТП

05-10-2022 221

В останній час до нашої компанії  дуже часто звертаються потерпілі внаслідок ДТП з проханням провести незалежну експертизу авто через те, що страхова компанія винуватця нарахувала суму грошей яких не вистачає для виконання якісного ремонту.

Давайте розберемось в цьому питанні.
Ви звернулись до СК винуватця і надаєте свій автомобіль на огляд:

Ваш автомобіль оглядає в кращому випадку аварійний комісар, або інший працівник , який не має відповідної кваліфікації, а не експерт-оцінювач, через що страховим компаніям (далі СК) Українським законодавством заборонено тримати в штаті  експерта-оцінювача. Аварійний комісар при проведенні поверхневого огляду не може побачити приховані пошкодження, часто свідомо не вписує пошкодження в протокол огляду, який Ви підписуєте. Зазначимо, що дуже рідко власники розбираються в конструкції авто, щоб заперечити або добавити те чи інше пошкодження в протокол огляду, визначити  підлягає конкретна деталь ремонту чи заміні.  В процесі огляду проводиться фото фіксація пошкоджених деталей, пробігу автомобіля та ВІН-коду. Далі протокол огляду разом з фото попадає в розрахунковий відділ СК, де проводиться розрахунок і ВАМ пропонується певна сума коштів, яка зазвичай складає 50%, а в кращому випадку 70% від дійсної суми вартості ремонту. Далі ВАМ пропонують підписати виплату за згодою Сторін, заохочуючи тим, що виплата буде проведена в максимально стислі терміни. У практиці були випадки, коли СК не погоджувала суму виплат з потерпілим, а просто переводили кошти на картку.   

СК в більшості випадків не розраховує дійсну ринкову вартість авто з урахуванням коефіцієнту пробігу та встановлення додаткового обладнання, що важливо при розрахунку коефіцієнта фізичного зносу, і в кінцевому результаті, впливає на суму виплати. Хочу навести ВАМ чотири складові на яких СК занижують суму виплати:

  1. Заниження вартості запчастин, які підлягають заміні. СК в 90% випадків беруть ціни з інтернет сайтів, а не ціни офіційного дилера, які значно вищі.
  2. Заниження вартості лакофарбових матеріалів та вартості робіт з пофарбування.
  3. Не правильне визначення коефіцієнта фізичного зносу.
  4. Не враховують приховані пошкодження, які можуть бути досить суттєвими.

Рідко яка СК надасть ВАМ результати своїх розрахунків. Більш того, вона не несе за них ніякої відповідальності.

Шановні автовласники, проведення незалежної авто експертиз в 100% відшкодує Ваші витрати на її проведення (наша компанія надає фінансові документи для пред’явлення в СК або винуватцю ДТП для компенсації Ваших затрат по проведенню авто експертизи).

Приклад: СК запропонувала власнику 31000,0 грн., після проведення експертизи в присутності представника СК сума до виплати склала: 60880,0 грн. 

І останнє - ні в якому разі не проводьте ніяких ремонтних дій Вашого авто до огляду експертом.

Бережи Вас Господь в цей нелегкий для України час.