«Автоексперт-Київ» якісно, ​​оперативно, за мінімальними цінами
ru

Скільки тої зими…

23-01-2021 604

10 універсальних порад для водія, що вирушає у зимову дорогу.

Одна з яких є наймудрішою: за найменшої можливості уникайте поїздки у снігопад, ожеледицю, залишайтеся дома.

І ще…Якби нас не «балувала» погода, які б прикрі не траплялися з Вами ДТП – завжди телефонуйте нашим незалежним експертам! Адже 14 років досвіду у незалежній експертизі та віртуозне володіння методиками оцінки нанесених Вашому авто збитків, компенсують Вам, як мінімум, витрачені нерви і збережуть, по максимуму, вашу матеріальну компенсацію. З нами у Вас не буде на душі поганої погоди!

Усі так чекали снігу… І дочекались…

Часто сніг не встигають прибрати навіть у містах і тоді ви змушені їхати не асфальтом, а прикатаною сніговою полосою, що може змінюватись вибоїнами. Якщо мороз, то така дорога тверда. Якщо ж температура раптом падає, то у відлигу така дорога стає дуже слизькою та ненадійною. Краще тоді, щоб переднє ліве і заднє ліве колесо їхало своїм шляхом, а правий бік машини «вчепився» у кромку дороги. Головне, не вмикати швидкість більше 60 км в годину, бо може знести у кювет. Щоб розминутися із зустрічними авто, часто приходиться повністю ставати на обочину.

Якщо дорога перетворилась у льодяну двоколійку, то рухатись нею потрібно чітко тримаючись середини та повільно. Вибратись звідти складно. Різко повертати кермо не можна, бо є вірогідність так само різко розвернутись поперек дороги.

Перед світлофорами, пішохідними переходами, громадськими зупинками утворюються льодові поліровані ділянки від стояння багатьох автівок. Приготуйтеся заздалегідь до цих надважких місцин дороги. Такі ж «сюрпризи» у вигляді тонкої плівки льоду на асфальті утворюються вранці, коли температура біля нуля. Їх трудно розгледіти. Це треба знати. Буває різниця у покритті дороги і коли Ви виїжджаєте весною-восени з лісу на поле. Адже ліс «тримає» нічну температуру довше.

Якщо ожеледиця. Знавці кажуть, що починати рух потрібно з низькою частотою обертання, розганятися плавно, перемикати передачі швидко.

Якщо в селі не прибирали снігу зовсім… Тверезо зважте можливості вашого автомобіля. Добре продумайте, що ви робитимете, якщо переможуть снігові замети.

Великі кучугури краще «брати з розгону». Назад спускатись, (щоб набрати ще більший розгін!), по власній колії. Розганятись потрібно на низькій передачі.

Добре було б пройтись через місця спусків, бо там снігу може наскладатися особливо велика товща. Пробиратись вперед краще вищими місцями – там снігу найменше, бо його зносить вітром.

Завжди майте з собою лопату, буксирувальний трос, ланцюги проти ковзання, сокиру. Ланцюги допоможуть піднятися вгору, пройти глибокий сніг. Однак, на твердій дорозі їх потрібно зняти.

Ось універсальні правила, які має знати водій, вирушаючи у зимну подорож:

  1. Змінити літні шини на зимові не тоді, коли кучугури метрової висоти, а «трішки» раніше. Можна у жовтні-листопаді.
  2. Не виїжджати, коли погода значно ускладнює рух.
  3. Бути готовим до того, що у негоду будете їхати значно повільніше, майже не зможете маневрувати.
  4. Видимість у снігопад, туман значно знижена, тому їхати потрібно з протитуманками або увімкненими фарами.
  5. У негоду мусите тримати більшу дистанцію між авто, ніж зазвичай.
  6. Думати ще і про те, що пішоходи навряд чи пам’ятають, що зимовий гальмівний шлях авто в кілька разів довший. Вони собі вічно кудись спішать, не випускаючи телефонів з рук.
  7. Пам’ятати, що фури часто «економлять» на зимових шинах і, відповідно, гальмувати не зможуть. Фуру з грузом на мокрій , слизькій дорозі взагалі неможливо зупинити.
  8.  Не обганяти фури, якщо на 100% не впевнені у повній можливості цього досягти. Взагалі, триматись од них якнайдалі.
  9. Звичайно, ви вірите у технічну спроможність сучасних передньо-провідних автомобілів. Проте, більше покладайтеся на власний досвід керування автомобілем у складних погодних умовах.
  10.  Якби нас не «балувала» погода, які б прикрі не траплялися з Вами ДТП – завжди телефонуйте нашим незалежним експертам! Адже 14 років досвіду в незалежній експертизі та віртуозне володіння методиками оцінки нанесених Вашому авто збитків компенсують Вам, як мінімум, витрачені нерви і збережуть, по максимуму, вашу матеріальну компенсацію. Бо ми займаємось улюбленою справою. З нами у Вас не буде поганої погоди!